Skip to main content

7 Nyttige tips for ditt valg av robotgressklipper

Planlegger du å investere i en robotgressklipper denne sommeren, men er usikker på hvilken som passer best for deg og din hage? Her er 7 smarte tips du bør vurdere før du går til kjøp.

I dag er robotgressklippere en vanlig syn i hager, arbeidende utrettelig dag og natt, uavhengig av værforhold eller om eieren er hjemme eller borte. Det er få ting som kan måle seg med gleden av å komme hjem til en velfrisert, jevn og vakker plen.

Moderne Robotgressklippere er intelligente

Mer enn halvparten av alle gressklippere som selges i dag er robotgressklippere. De har blitt rimeligere, mer effektive og ikke minst, smartere!

Du kan til og med kommunisere med dem. Ved hjelp av mobilapper kan du nå styre roboten med stemmekommandoer. Sitt på verandaen og be roboten starte klippingen mens du nyter en kopp kaffe.

Det beste med hyppig klipping er at plenen blir sunnere og fri for mose, ifølge Petrus Ekbladh, en ekspert på robotgressklippere.

Men hvilken robotgressklipper bør du velge? Hvilken passer best for din hage? Her er 7 viktige ting du bør vurdere før du gjør ditt valg.

7 tips for å velge riktig robotgressklipper

  1. Ingen hage er for krevende – robotgressklipperen takler mer enn du tror. Dagens robotgressklippere kan håndtere utfordrende hageforhold som du kanskje ikke trodde var mulig. Teknologien har utviklet seg, og i dag finnes det en robotgressklipper som passer for nesten enhver hage, uavhengig av størrelse, topografi eller skyggeforhold. GPS-navigasjon sørger for at hele plenen klippes jevnt og grundig.
  2. Ikke spar på kapasiteten. Hvis du ikke ønsker at robotgressklipperen skal arbeide kontinuerlig, bør du velge en modell med større klippekapasitet enn størrelsen på plenen din. Dette gir deg mer fritid i hagen til annet arbeid eller lek.
  3. La eksperter vurdere hagen din. Hvis hagen din har mange hindringer, trange passasjer eller skarpe hjørner, bør du rådføre deg med en forhandler for å finne den rette modellen som passer din hage. De fleste robotgressklippere kan enkelt installeres ved å legge en begrensningskabel rundt plenens ytterkant.
  4. Firehjulsdrift for hager med skråninger. Robotgressklipperens største utfordring er skråninger, spesielt på plenens kant. Hvis en del av plenen din har mange bakker og bratte skråninger, anbefales det å snakke med en forhandler. Det finnes nå firehjulsdrevne modeller som kan håndtere skråninger med opptil 70% helning.
  5. Velg en stille robotgressklipper. Selv om robotgressklippere ikke lager like mye støy som bensindrevne klippere, er det viktig å vurdere støynivået, spesielt fordi robotgressklipperen arbeider ofte. Selv en konstant, summende lyd kan bli forstyrrende over tid. Støynivået varierer betydelig mellom forskjellige merker og modeller. Hvis du har planer om å klippe plenen om natten mens vinduene er åpne, bør du velge en stillegående modell.
  6. Sikkerhet og tyveribeskyttelse. Selv om robotgressklippere sjelden blir stjålet, er det viktig å vurdere sikkerhet. Disse maskinene er beskyttet med en PIN-kode. For ekstra trygghet, kan du velge en tilkoblet klipper og spore den med GPS-sporing via mobilappen, slik at du blir varslet hvis den forlater det definerte arbeidsområdet.
  7. Stol på pålitelig ytelse. Det viktigste med en robotgressklipper er at den er pålitelig og fungerer i alle værforhold. Velg en modell med avansert programvare og intelligente løsninger som gir deg tillit til at den alltid vil utføre jobben sin pålitelig.

Leave a Reply